Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego www.mevka.pl

  1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady, cel i czas przetwarzania danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem z usług sklepu internetowego www.mevka.pl

  1. Administratorem danych osobowych zawartych w sklepie internetowym jest

osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Swan Style Ewa Łabiak z siedzibą ul. 1Maja 48, 43-460 Wisa, NIP 5482200408 REGON 240408896.

  1. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika w celu realizacji zamówień za pośrednictwem sklepu internetowego oraz w celu kontaktu Sprzedawcy z Klientem w celu uzupełnienia danych np. w przypadku błędnego numeru telefonu lub braku numeru mieszkania.
  2. Sklep internetowy realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

⦁ poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

⦁ poprzez gromadzenie plików “cookies”.

  1. Dane osobowe pozostawione w sklepie internetowym są używane do realizacji zamówień, w tym przekazywane przewoźnikom Poczty Polskiej, w celu dostarczenia zamówień.
  2. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  3. Dane udostępnione dobrowolnie przez Użytkownika będą przechowywane nie dłużej niż do czasu ewentualnego cofnięcia przez Użytkownika zgody.
  4. W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

Polityka plików “cookies” sklepu internetowego www.mevka.pl

1. Poprzez pliki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:

-możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu

-dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę

-do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.

7. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:

Mozilla Firefox:  https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek

Internet Explorer: www.support.microsoft.com/kb/278835/pl

Google Chrome:
www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Safari: www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/

8. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.

Polityka prywatności i cookies. Ta witryna używa plików cookies. Pozostając na stronie zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej, w tym, jak zarządzać plikami cookies, zajrzyj do polityki prywatności. Zamknij i zaakceptuj